Rólunk

dombovari-csaba-greaty-and-gregory

Dombovári Csaba vagyok, ez az én történetem:

Minden 1993-ban kezdődött, mikor megalapítottam a vállalkozásomat Bútor Világ néven, majd a későbbiek során ezt követte a Vári Bútor.
A kezdetek kezdetén mi is számtalan munkát elvállaltunk, beleestünk a tömegtermelés csapdájába és néha még ma is elcsábulunk egy-egy általános felkérés esetén, de számomra az igazi mindig is a saját tervezésű bútoraink voltak.
22 éves tapasztalattal a hátam mögött, amibe a tömegtermelés, a laminált bútorok, a szokások és sémák tartoztak bele, jöttem rá, hogy ez már rég nem én vagyok. Ezt követően egy nap úgy döntöttem, hogy szakítok az addigi hagyományokkal és olyan termékeket kezdtünk el készíteni, melyek időtállóak, örökölhetőek és az évek alatt igaz, értékes történetük születik. Ilyen bútor lehet egy asztal, egy komód, vagy egy tálaló, ami egyedi, tartós, hagyományos technológiával, gondos odafigyeléssel, precizitással, saját kezűleg, tömör fából készül.
Célom, hogy ezek az egyedi darabok átéljék a családok mindennapjait, és ezáltal valós értékké váljanak. Egy olyan bútor, amely arra emlékeztet minket, ami igazán fontos, egy történetre, melyhez napról-napra kerül egy újabb.

A lényeg az ÜZENET…

Szeretem, ha valós értelmet kap egy jól megálmodott bútor, és ha lehet, legyen több mint ami!
Mire gondolok? Például nagyon érdekes abból a fából készíteni bútort, ami a nagyszülők udvarában nőtt naggyá. Máris története van.
Ugyanakkor egy városi ember is átélhet hasonló izgalmat, ha Ő maga választja ki a fűrészárut, úgy, hogy „ebből a gesztes kőrisből, vagy abból az öreg tölgyfából szeretnék egy különleges asztalt magamnak”.

Így született meg a GREATY & GREGORY

 

Mentés

Mentés